طولانی ترین تونل انتقال آب خاورمیانه در الیگودرز(تونل قمرود)

با توجه به وجود آب فراوان در رشته كوه زاگرس كه در واقع سرچشمه هاي رودهاي كارون و دز مي باشند ، پس از نافرجام ماندن آبرساني به شهر قم از سد 15 خرداد ، تصميم بر آن گرفته شده كه آب سرچشمه هاي زاگرس از طريق تونلها و كانالهاي عظيم به سد كوچري در گلپايگان و از آنجا به شهرهاي قم و كاشان و اراك انتقال داده شود ( انشالله كه در مطالعات طرح همه چيز محاسبه شده باشد و با اينكار شاهد تغييرات تحميلي به محيط زيست نگرديم و آب رودخانه هايي كه از اين سرچشمه ها تغذيه مي شوند ، خشك نشود ، همانند مشكلاتي كه هم اكنون شاهد آن هستيم كه بر سر درياچه اروميه آمده و تا 15 سال ديگر بطور كامل خشك مي شود ) .
علي ايحال در احداث تونل قمرود از جديدترين دستگاههاي حفاری تمام مکانیزه تونل بنام T.B.M استفاده شده است . مجري اين طرح وزارت نيرو و پيمانكار آن قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) ، وابسته به سپاه پاسداران است . طبق آنچه كه مجري و پيمانكار طرح اعلام نموده اند ؛ با استفاده از روش حفاري تونل با دستگاه T.B.M رکورد بی سابقه حفاری ماهانه 1000 متر تونل براي نخستین بار در کشور رقم خورده است .
شايان ذكر است این تونل با قطر چهار و نیم متر ، قادر است در هر ثانیه 23 مترمکعب و سالانه حدود 120 میلیون مترمکعب آب را به شهرهای مورد نظر انتقال دهد.
بنا به اظهارات وزير وقت نيرو (پرویز فتاح ) اجرای این طرح بزرگ ملی در کوتاه ترین زمان ممکن، با توجه به مشکلاتی چون دسترسی نداشتن به برق محلی و پوشش مخابراتی ، نبود راههای مواصلاتی مناسب، طولانی بودن فصل سرماي منطقه و نیز مشکلات عدیده زمین شناسی، شگفت زدگی و تحسین متخصصان و کارشناسان خارجی را برانگیخته است.
نظرات شما عزیزان:
|